St Julians – party och puls på Malta

St Julians är Maltas nöjeskvarter. Här finns hotellen, restaurangerna, nattklubbarna och karaoke-barerna. I St Julians finns det alltid något kul att hitta på och hit kommer turister, malteser och invandrade skandinaver för att festa och roa sig.

St Julians på Malta

St Julians Bay

Staden St Julians ligger precis norr om Sliema, mitt på Maltas nordöstkust. Det främsta kännetecknet för staden är Portomaso Tower, som med sina 22 våningar sticker upp högt över all annan bebyggelse på ön.

Om du letar efter en lite mer aktiv semester, eller bara är väldigt sugen på fest, då ska du boka hotell i St Julians.

Party och nöjen

De flesta som vill festa på Malta hamnar till slut i St Julians, i stadsdelen som heter Paceville. Där ligger klubbarna och barerna på rad och festen slutar inte förrän framåt klockan 04.00 på morgonen.

Nästan alla nattklubbar har gratis inträde, men kom ihåg att ta med legitimation om du är ung – eller ser ung ut – eftersom det är 18 års åldersgräns.

Paceville har något för alla, och även om du inte gillar att dansa finns barer och pubar där du kan sitta och prata med nya och gamla vänner, eller kanske lyssna på ett band som spelar.

Om du hellre vill prova lyckan i spel, finns tre av Maltas casinon i staden.

De flesta uteställen i St Julians blir inte fyllda med folk förrän efter kl 23 på kvällen, så det kan vara bra att först äta en god middag och sedan börja lite smått på någon bar.

Ett annat alternativ är att till exempel spela bowling eller arkadspel hos Eden Super Bowl i början av kvällen. Eden har också en stor biograf om du vill se en film under din vistelse i staden.

Restauranger i St Julians

Utbudet av restauranger i området är bland det största i landet. Mysigast för turister är det nog att strosa runt längs strandpromenaden vid Spinola Bay och Balluta Bay.

I Spinola ligger restaurangerna på rad och det är bara att välja någon som ser trevlig ut. Men om du vill äta på något speciellt ställe är det bra att boka bord i förväg. Läs gärna mer om restauranger på Malta här.

Hotell i St Julians

St Julians har ett stort utbud av hotell i alla prisklasser. Om du vill ha nära till festens mittpunkt ska du leta efter ett hotell i närheten av Paceville och St George's Bay.

Några bra alternativ kan vara Beach Garden Hotel som ligger precis vid stranden i st George´s bay, eller InterContinental Malta.

Förutom ett extremt bra läge, mitt ibland alla restauranger och barer, så har båda hotellen pool. InterContinental är det lite finare alternativet av de båda, medan Beach Garden är lite mer av ett budgethotell.

Om du föredrar att ditt boende ska ligga i en lite lugnare del av St Julians, kan du titta på hotell runt Spinola eller Balluta Bay.

Då kan till exempel St Julians Bay Hotel eller Hotel Juliani vara bra alternativ för dig. Självklart finns det många fler hotell i St Julians, och det är bara att välja ett som passar dig.

Oavsett var i staden du bor kommer du ha nära till restauranger, kollektivtrafik och havet. Kolla gärna in vår sida om hotell på Malta för tips och mer information om de bästa hotellen att välja mellan.

Stränder och bad i St Julians

Det finns två sandstränder i St Julians. Du hittar den ena i viken nedanför Paceville, i St George´s Bay.

Stranden är helt okej för ett dopp, men långt ifrån den finaste på ön. Den andra stranden ligger i Balluta Bay och är väldigt liten, men också ett helt okej alternativ för den som vill ta sig ett dopp i havet, mitt i stan.

Om du gillar att bada från klippor går det dock att bada nästan var som helst i området runt Sliema och St Julians. På många ställen finns det badstegar under högsäsong, och vattnet är oftast klarare när du kommer bort från sandstränderna.

Sevärdheter och utflykter

Eftersom St Julians ligger centralt på Malta har staden nära till det mesta du kan vilja se och göra under din semester.

Valletta ligger cirka 8 km söderut och shoppingen och restaurangerna i Sliema ligger en längre promenad eller en kort bussresa bort.

Från St Julians är det enkelt att åka på olika dagsutflykter till Gozo, Comino eller till någon av Maltas marknader.

Vi kan också rekommendera ett besök i Maltas gamla huvudstad Mdina när du är på Malta.