Mellieha bay – Maltas längsta strand

Mellieha bay är Maltas längsta och mest långgrunda sandstrand – och passar utmärkt för barnfamiljer och soldyrkare. Andra fördelar med orten är närheten till Comino och Gozo. 

Mellieha Bay på Malta

Mellieha är både en stad och en region allra längst i norr på den maltesiska huvudön. Staden är belägen uppe på en höjd, med sin katedral som ett vackert smycke längst ut på klippkanten.

I viken nedanför finns de flesta hotellen i Mellieha – och dessutom Maltas längsta sandstrand.

Mellieha – perfekt solsemester på Malta

Området är på många sätt perfekt för dig som längtar efter en vecka i solen vid medelhavet.

Mellieha Bay är långgrund och passar därför utmärkt för barnfamiljerna. Det finns solstolar, glassbarer och olika vattensporter att roa sig med.

På kvällarna kan du strosa i stadens gränder, äta god mat och bara njuta av atmosfären.

Aktiviteter i Mellieha

Mellieha är framför allt en bra utgångspunkt för att utforska de norra delarna av Malta, och grannöarna Comino och Gozo. Det tar inte många minuter med bussen upp till Gozofärjan och båtarna över till Comino.

Du kan också kolla in det röda tornet som syns på höjden norr om bukten.

På kustlinjen mot Gozo finns många små stränder med fantastiskt klart vatten. Besök till exempel Paradise Bay, eller någon Beach Club runt Armier Bay.

Nära till Popeye Village

Om du har barn med dig kan ett besök i Popeye Village på nordvästkusten vara en rolig dagsutflykt.

På grund av Maltas behändiga storlek är det förstås enkelt att se det mesta av ön, så missa inte Mdina och Valletta, Golden Bay och kanske någon av Maltas alla marknader.

Du tar dig snabbast runt till sevärdheterna genom att hyra bil, men kollektivtrafiken från Mellieha funkar fint om man har lite tålamod.

(Sidan uppdaterades 2019-11-29)