Marknader på Malta – shopping & maltesiskt vardagsliv

Marknader på Malta är ett bra sätt att få uppleva äkta maltesiskt vardagsliv. Tack vare det stabila vädret på ön kan man hitta trevliga marknader utomhus året om. De mest populära marknaderna på Malta är fiskmarknaden i Marsaxlokk och Vallettas marknad.

Marknader på Malta - i Marsaxlokk och Valetta

Marknad i Marsaxlokk

Maltas kanske mest kända marknad är fiskmarknaden i Marsaxlokk på söndagar. Den är mycket populär bland turister eftersom den ger en utmärkt anledning att besöka den lilla fiskebyn på södra Malta.

Numera är fisken bara en liten del av försäljningen. Du kan hitta det mesta du kan tänka dig här. Allt från kläder, husgeråd och leksaker, till typisk maltesisk mat och godsaker.

Öppettiderna är från tidig morgon till någon gång på eftermiddagen, varje söndag, året om. Marknaden är belägen längs med vattnet i centrala Marsaxlokk och är inte svår att hitta.

I viken ligger också många båtar, målade på det typiskt maltesiska viset med ögon längst fram i fören. Ett tips är att passa på att äta lunch på någon av restaurangerna intill strandpromenaden efter att du strosat färdigt.

Marknad i Valletta

I Valletta kan du hitta små marknader nästan varje dag under veckan, men den stora marknaden har öppet på söndagar från tidig morgon till ungefär kl 14.00.

Det är Maltas största marknad och du kan köpa allt från antikviteter till lokalt mathantverk och kläder till bra priser.

Andra marknader på Malta att besöka

Tack vare Maltas varma och soliga klimat är det populärt med utomhusmarknader på hela ön och även på Gozo.

Du kan till exempel besöka Ta’ Qali Farmers market, Rabats marknad eller Victoria market på Gozo.

Julmarknader är också väldigt populärt och något du absolut ska kolla in om du besöker Malta runt juletid.