Shopping på Malta – butiker, områden och gallerior

Shopping på Malta sker främst i Sliema, St Julians och Valletta, med Sliema som det verkliga centrumet. På ön hittar du främst brittiska och italienska butikskedjor, och priserna är ungefär som i Sverige.

Shopping på Malta - våra tips

Om du vill ta med dig några maltesiska souvenirer hem ska du kika efter glashantverk, honung, tvålar och maltesiskt vin.

Shopping på Malta – introduktion

Om vi ska vara ärliga är Malta inte den första eller bästa destinationen man väljer för en shoppingresa. Inte heller är det billigt att shoppa på Malta, utan priserna håller snarare svensk nivå, på allt ifrån kläder till heminredning.

Men faktum är att utbudet av shopping på Malta ändå har ökat under de senaste åren, så det finns trots allt en hel del butiker att kika runt i om man vill ha ett avbrott från sol och bad.

Butikskedjorna på Malta är framför allt brittiska och som svensk kan man sakna bland annat IKEA och HM på Malta.

Gallerior i Sliema

Det största utbudet av affärer finns i Sliema, som är Maltas kommersiella centrum. Här finns två gallerior och en gågata.

I Sliema hittar du butiker som Debenhams, Mango, Zara, lågpriskedjan Flying Tiger och många andra butiker.

The Point

Landets största galleria heter The Point och ligger längst ut på udden mot Valletta. Med sina 15 000 kvadratmeter finns här det mesta man kan önska sig, från kaféer, klädaffärer och skoaffärer, till souvenirer, smycken och sportaffärer i fyra våningar.

The Plaza

Vid gågatan inne i Sliemas centrum ligger The Plaza, som är en lite mindre galleria med kläder, skor, souvenirer och liknande.

Här finns också The Body Shop, vars priser är mycket lägre än på kedjans butiker i Sverige. Runt Plaza ligger också många andra butiker och det tar bara 5-10 minuter att gå till The Point Shopping Mall.

Bay Street i St Julians

I St Julians finns inte lika mycket shopping som i Sliema. Men det finns ändå en galleria som heter Bay Street. Den ligger intill partyområdet i Paceville och erbjuder shopping och ett gäng trevliga restauranger på översta våningen. Maltas största biograf ligger också i samma kvarter.

Shopping i Valletta

I Valletta finnas inga stora gallerior, men väl en jättestor food court med tillhörande matbutik med fina råvaror och perfekta, ätbara gåvor att ta med hem.

I Valletta shoppar du främst på Republic Street som är gatan du hamnar på när du kommer in genom portarna till staden.

Men det finns också en mindre gata med flera butiker mellan Republic Street och Merchant Street, som är lätt att missa för förstagångsbesökaren.

Souvenirer från Malta

Det finns en hel del fina hantverk du kan köpa med dig hem från Malta. Ett besök inne på någon av butikerna som hör till Mdina Glass är till exempel ett måste om du gillar vackert glashantverk.

Tvålar, olivolja, maltesisk honung och vin är också trevliga hantverk att ta med hem. Det finns också många marknader på Malta som du kan besöka under din semester.