Flyg till Malta från Sverige

Malta har goda förbindelser med flyg från Sverige och Skandinavien, det finns flera direktlinjer att välja på. Flygtiden är knappt fyra timmar och på Malta finns enbart en flygplats, Malta International Airport med förkortningen MLA.

Flyg till Malta från Stockholm, Göteborg och Kastrup

Oavsett vart någonstans du flyger från finns det, beroende på säsong, vanligtvis flera flygbolag att välja mellan. Reguljära bolag som SAS, men även lågprisflygbolag som Ryanair, flyger till Malta från Sverige.

Det här gör att du enkelt kan ta dig till Malta, utan att det behöver bli speciellt dyrt. Tänk bara på att boka i god tid om du vill flyga till Malta under sommarens högsäsong, då priserna är högre och planen mer fullbelagda.

På Malta landar du på landets enda internationella flygplats, Malta International Airport. Flygplatsens IATA-förkortning är MLA.

Flygplatsen är belägen nära orten Luqa, vilket gör att det namnet ibland dyker upp när du söker flyg till Malta.

Från Malta International Airport finns flera olika transferalternativ. På den här sidan tipsar vi om hur du tar dig från flygplatsen till hotellet.

Flyg från Stockholm till Malta

Från Stockholm är det enkelt att flyga direkt till Malta. Flyg avgår från Skavsta och Arlanda med antingen Ryanair eller SAS.

SAS flyglinje från Arlanda till Malta går året runt, men med färre avgångar under vintern. Vissa dagar under vintermånaderna får du räkna med att byta plan på Kastrup.

Ryanair flyger direkt från Skavsta till Malta International Airport året runt. Och för dig som vill upptäcka Malta under lågsäsong kan priserna ibland vara oerhört låga. Det går att boka tur/retur-biljetter för bara några hundralappar, även om avgifter för exempelvis väska tillkommer.

Att ta sig till Skavsta är, för de flesta av oss, krångligare än till Arlanda. Men det kan det vara värt när du jämför biljettpriserna mellan Ryanair och SAS på den här rutten.

Flyg från Göteborg till Malta

Om du vill flyga från Göteborg till Malta, finns det inte lika många alternativ som från Stockholm. Men Ryanair har åtminstone en säsongsbaserad linje med direktflyg, som går från slutet av mars till slutet av oktober (2020).

Ryanairs plan avgår från Landvetter och det tar, precis som från övriga landet, omkring fyra timmar att flyga ner till Malta.

För att få fler flygalternativ från Göteborg till Malta, får du resa via Arlanda eller Kastrup.

Flyg från Malmö till Malta

Från Sturup finns inga flyg till Malmö, men från närbelägna Kastrup utanför Köpenhamn flyger både SAS och Norwegian till Malta.

Norwegians linje gör dock uppehåll under lågsäsong, så från december till februari har bolaget inga avgångar till Malta.

Hitta billigaste flyget

För att hitta rätt biljett för just dig och dina resedatum, rekommenderar vi att du använder en flygsökmotor som Flygresor.se, Momondo eller Skyscanner. Det är det överlägset enklaste sättet att få en överblick över avgångar och biljettpriser.

Air Malta – Maltas eget flygbolag

Maltas nationella flygbolag heter Air Malta och flyger direkt till ett 40-tal destinationer. Tyvärr finns ingen linje till Skandinavien, så det är inte alltför sannolikt att du flyger med Air Malta på din resa.

• Läs mer om transfer på Malta – från flygplats till hotell

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *