Flygresor direkt till Malta

Den som planerar en semester på Malta behöver veta hur man tar sig till landet och det är faktiskt inte speciellt svårt. För även om det är många som aldrig ens har hört talas om landet så är det gott om alternativ för att ta sig från Sverige till Malta utan några större problem. Den som bor i närheten av de tre största städerna i Sverige eller som kan ta sig till Köpenhamn så finns det inga problem med att flyga till Malta. Restiden till Malta är omkring fyra timmar beroende på vart i landet man flyger ifrån och på Malta finns det enbart en flygplats som heter Malta International Airport och som förkortas MIA.

Oavsett vart någonstans man flyger ifrån så finns det beroende på säsong vanligtvis flera flygbolag att välja mellan och då både reguljära sådana men även lågprisflygbolag flyger till Malta. Det här gör att man enkelt och utan några större problem faktiskt kan ta sig till Malta utan att det ens behöver bli speciellt dyrt. Det enda man behöver göra är att tänka på att boka i god tid om man tänkt sig att man skulle flyga till Malta under sommaren då det är vanligt att priserna går upp när sommaren börjar närma sig. Annars kan man alltid vända till sista minuten och hoppas på att framförallt lågprisbolagen har några platser över som de är villiga att sälja till ett relativt lågt pris.

Flyga från Stockholm till Malta

För den som bor i närheten av eller i Stockholm så finns det inga som helst problem att ta sig till Malta med hjälp av flyg, oavsett vilken årstid som man tänkt sig att man skulle åka. Flyg avgår från Skavsta och Arlanda med antingen Ryanair eller SAS.

Både Ryanair och SAS har ofta flera lågprisbiljetter till Malta om man inte behöver resa vid några speciella datum utan istället är mer flexibel än så. Framförallt Ryanair har väldigt förmånliga priser till Malta där man sällan behöver betala speciellt mycket även om man inte får glömma bort att det kostar extra att ta med sig en stor väska på planet. SAS har från tillfälle till tillfälle olika lågprisbiljetter också och här får man inte glömma bort att det finns flera olika klasser av biljetter som man kan boka.

Go Light som en av dem heter är oftast den billigaste men då får man enbart ta med sig handbagage och inte checka in någon väska. Här får man helt enkelt välja vilken variant som passar en själv och ens önskemål allra bäst.

Att ta sig till Skavsta är alltid svårare än att ta sig till Arlanda men här får man dock förmånen att kunna flyga till Malta till ett väldigt lågt pris om man jämför mot SAS vanliga biljettpriser.

Flyga från Göteborg till Malta

För den som vill flyga från Göteborg till Malta så finns det inte lika många alternativ som för Stockholm men man kan även här flyga med hjälp av Ryanair. Planen avgår från Landvetter och tar precis som för övriga landet omkring 4 timmar att ta sig ner till Malta.

Det kan dock finnas svårigheter att hitta direktflyg när det inte är högsäsong, under sommaren, då det inte alls finns lika många flygningar som det gör ifrån Stockholm till Malta från Göteborg. Något som göra att man bör tänka på att boka i god tid om man behöver flyga under lågsäsong men även se till att det inte finns några andra flyg man kan ta. Skulle det vara som så att man inte har möjligheten att boka i god tid så får man vara förberedd på att det kan krävas att man mellanlandar någonstans.

Alternativt så kan man ta sig till Stockholm och flyga därifrån eller om det går snabbare från Köpenhamn. Ryanair har dessutom under perioder valt att inte flyga från Göteborg direkt till Malta och därför får man se till att man verkligen bokar i god tid då det faktiskt kan underlätta markant om man behöver flyga till Malta från Göteborg.

Flyga från Malmö till Malta

Att flyga från Malmö till Malta är inte det enklaste då det inte avgår några direktflyg från Sturup men här får man inte glömma bort att det enkelt går att ta sig till Köpenhamn. Från Köpenhamn avgår nämligen flera flyg direkt till Malta och det är nog det enklaste och smidigaste sättet att flyga från Malmö till Malta.

Det behöver inte ta längre tid än om man faktiskt hade bott i Stockholm då det tar mindre tid att ta sig till Köpenhamn än vad det exempelvis gör att ta sig från centrala Stockholm till Skavsta. Något som gör att man faktiskt, även utan direktflyg från Sturup, kan ta sig snabbt och enkelt till Malta från Malmö.

Norwegian och en del andra flygbolag flyger direkt från Köpenhamn till Malta men för den som är villig att åka längre kan även ta sig till Billund där Ryanair flyger direkt till Malta. Det är helt enkelt inte speciellt svårt att ta sig till Malta från Sverige över lag och att flyga till Malta är väldigt smidigt och enkelt då det finns flera alternativ att välja mellan för den som verkligen vill kunna flyga dit.

Från andra städer i landet

För den som inte bor i någon av Sveriges tre största städer eller i närheten av dem kan det vara svårare att flyga till Malta. Det man vanligtvis behöver göra är att helt enkelt ta sig till någon av de större städerna i Sverige och det finns en del bussar från de flesta orterna som inte ligger alltför långt borta från städerna.

Om det finns en flygplats i närheten av där man bor så kan man behöva göra en mellanlandning för att nå Malta men det kan det absolut vara värt om man inte vill missa ett land med en enormt fascinerande historia och ett rikt kulturarv. Dessutom så slipper man den svenska sommaren, hösten, våren eller vintern och byter ut detta mot det maltesiska klimatet där solen lyser över 300 dagar om året.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *