Flyg till Malta från Sverige

Malta har haft goda förbindelser med flyg från Sverige och Skandinavien, med flera direktlinjer att välja på. Men det ändrades under pandemin och utbudet har fortfarande inte kommit tillbaka till samma nivå som tidigare. Flygtiden är knappt fyra timmar och på Malta finns enbart en flygplats, Malta International Airport med förkortningen MLA. [Uppdaterad 2022-09-06]

Flyg till Malta från Stockholm, Göteborg och Kastrup

Oavsett vart någonstans du flyger från finns det, beroende på säsong, vanligtvis flera flygbolag att välja mellan. Reguljära bolag som SAS, men även lågprisflygbolag som Ryanair, flyger till Malta från Sverige.

Just nu, i september 2022, finns det bara ett enda direktflyg från Sverige: Ryanair flyger direkt från Arlanda, men bara vissa dagar och vissa perioder.

Att antalet direktflyg fortfarande inte hämtat sig efter pandemin, gör att du får räkna med en mellanlandning på väg till Malta. Undantaget är om du har tur att pricka in ett direktflyg med Ryanair.

Tänk på att boka i god tid om du vill flyga till Malta under sommarens högsäsong, då priserna är högre och planen mer fullbelagda.

På Malta landar du på landets enda internationella flygplats, Malta International Airport. Flygplatsens IATA-förkortning är MLA.

Flygplatsen är belägen nära orten Luqa, vilket gör att det namnet ibland dyker upp när du söker flyg till Malta.

Från Malta International Airport finns flera olika transferalternativ. På den här sidan tipsar vi om hur du tar dig från flygplatsen till hotellet.

Flyg från Stockholm till Malta

Ryanair flyger direkt från Arlanda till Malta International Airport. För dig som vill upptäcka Malta under lågsäsong kan priserna ibland vara oerhört låga. Det går att boka tur/retur-biljetter för bara några hundralappar, även om avgifter för exempelvis väska tillkommer.

I övrigt får den som flyger från Arlanda räkna med byta flyg på vägen. Bokar du med SAS handlar det till exempel ofta om att byta till Lufthansa i till exempel München eller Frankfurt.

Flyg från Göteborg till Malta

Om du vill flyga från Göteborg till Malta, finns det inte lika många alternativ som från Stockholm. Ryanair har tidigare haft en säsongsbaserad linje med direktflyg, men den har inte kommit igång igen efter pandemin.

För att få fler flygalternativ från Göteborg till Malta, får du resa via Arlanda eller Kastrup.

Flyg från Malmö till Malta

Från Sturup finns inga flyg till Malmö, men från närbelägna Kastrup finns flyg till Malta med byte. Direktflyg från Kastrup till Malta har inte kommiu igång igen efter pandemin.

Hitta billigaste flyget

För att hitta rätt biljett för just dig och dina resedatum, rekommenderar vi att du använder en flygsökmotor som Flygresor.se, Momondo eller Skyscanner. Det är det överlägset enklaste sättet att få en överblick över avgångar och biljettpriser.

Air Malta – Maltas eget flygbolag

Maltas nationella flygbolag heter Air Malta och flyger direkt till ett 40-tal destinationer. Tyvärr finns ingen linje till Skandinavien, så det är inte alltför sannolikt att du flyger med Air Malta på din resa.

• Läs mer om transfer på Malta – från flygplats till hotell


 

2 Kommentarer

 1. Andreas

  Jag söker efter flygresor till Malta från Sverige men hittar inga direktflyg, inte ens från Stockholm?

  När kommer direktflygen till Malta igång igen?

  Svara
 2. Michaela

  När kommer direktflygen till Malta igång??

  Svara

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *