Transfer på Malta – så tar du dig från flygplatsen till ditt hotell

Hur tar man sig bäst, bekvämast och till bra pris från Maltas flygplats till hotellet? Svaret är enkelt – du förbokar en bil med förare, på nätet.

Malta - transfer från flygplats till hotell

Ditt flyg från Sverige till Malta har landat. Väskan är hämtad. Men sedan då? Hur ordnar man transfer till hotellet på bästa sätt?

För även om flygplatsen är liten, och Malta likaså, så finns det ett flertal alternativ för din transfer från flygplats till hotell.

Vår rekommendation är att boka en bil med förare, mer om det nedan. Först listar vi de andra alternativ som finns.

Buss från flygplatsen – billig transfer

Malta International Airport, MIA, har goda bussförbindelser med i princip hela landet. Du kan åka lokalbuss från flygplatsen till ett stort antal platser på ön, för bara ett par euro, med linjerna X1, X2, X3, X4, TD2 och TD3.

Med exempelvis TD3 tar du dig snabbt från flygplatsen till St Julians, där många hotell finns. TD3 tar dig till Bugibba och Qawra.

Bussbiljetterna köper du på flygplatsen i automater eller biljettlucka, eller direkt av föraren på bussen – se till att ha euromynt med dig i så fall.

Att åka buss 1,50 euro på vintern, 2 euro på sommaren och 3 euro för nattbussar. Det är alltså ett väldigt billigt sätt att resa från flygplatsen på.

Flygplatsen har också en egen transferservice med shuttle bus, till alla hotell på Malta och Gozo.

Taxi från flygplatsen på Malta

När du anlänt och hämtat väskan, kan du ställa dig i kön för att köpa vouchers till taxi. Priset är fast, men varierar beroende på destination.

Exempelvis kostar taxi till Valletta 15 euro, Sliema och St Julian's 20 euro och Buggiba 25 euro.

Tjänsten funkar helt okej – förutom att det ibland är kö till luckan där du betalar.

Förbokad bil som väntar på dig

Ett mycket bra, och väldigt prisvärt, alternativ till vanlig taxi är att förboka en bil på nätet. Då har du en förare som väntar på dig, med namnskylt, när du kommer ut ur ankomsthallen.

Dyrt, tänker du? Inte alls. För 285 kronor får du en bil för upp till fyra personer. Jämför det med priserna för taxi här ovanför, så ser du att skillnaden är ganska liten. Dessutom slipper du eventuella köer till taxibeställningen.

» På den här sidan kan du boka bil från flygplatsen

Här nedanför finns fler transferalternativ på Malta:

 

(Sidan uppdaterades 2019-09-12)


Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *