Golden Bay – en av de finaste stränderna på Malta

Golden Bay på Malta är en vackert belägen sandstrand på Maltas västkust. Hit tar du dig enkelt med buss och det finns restauranger, solstolar, parasoll och offentliga toaletter för att göra din dag så bekväm som möjligt.

Golden Bay på Malta

Golden Bay Beach

Med sin gyllene sand och lagomt långgrunda bad är Golden Bay en av Maltas bästa stränder. Här kan du hyra solstolar och parasoll och bara koppla av.

Stannar du sent kan du dessutom njuta av solnedgången från den här stranden på Maltas västkust.

Hotell i Golden Bay

Det finns bara ett hotell vid Golden Bay, så om du vill bo vid stranden ska du boka ett rum på Radisson Blue Resort & Spa, Malta Golden Sands.

Lyxhotellet har 337 rum, flera pooler, barnaktiviteter och fullständigt spa. Här kan du njuta av en avkopplande semester helt enkelt.

Andra alternativ på boenden hyfsat nära stränden hittar du i Bugibba, Qawra och St Pauls Bay, ungefär 8 km från stranden. Därifrån tar bussen bara 15-20 minuter och taxi går ännu snabbare.

Ghajn Tuffieha bay

Precis söder om stranden finns en annan strand – Ghajn Tuffieha Bay. Den stranden är också mycket populär och väl värd ett besök.

Ta gärna en promenad ut till tornet mitt emellan stränderna och njut av den magiska utsikten. Men tänk på att inte gå för nära klippkanten.

Frågor och svar om Golden Bay Malta

Finns det restauranger vid Golden Bay?

Ja, det finns tre restauranger att välja mellan. En precis vid stranden, som passar bra för dig som vill ha en enkel och billig lunch under din dagsutflykt.

En annan ligger uppe vid vägen, och är snäppet finare, och så finns restaurangen inne på Radisson, där både prisnivå och klädkod är ytterligare några snäpp högre.

Det kan också vara bra att veta att det finns offentliga toaletter vid den nedre parkeringen.

Kan jag snorkla vid Golden Bay på Malta?

Den bästa snorklingen på Malta finns snarare runt stenstränder än vid sandstränderna, men om vattnet är lugnt så kan det finnas lite fiskar och krabbor att kolla på om du går längst bort på stranden och simmar utefter den steniga kusten där.

Vår egen egen erfarenhet säger dock att vattnet oftast är för grumligt för att man ska kunna se speciellt mycket. Det klaraste vattnet på Malta finns istället runt Comino och Blue Lagoon.

Går det att surfa på Malta?

Under blåsiga dagar – på hösten och våren – är det just runt Golden Bay och Ghajn Tuffieha som det finns chans för surf på Malta.

Kan jag ta bussen till Golden Bay?

Det är enkelt att ta bussen till Golden Bay. Buss nummer 225 går till exempel hela vägen från Sliema till stranden. Den passerar också St Julians och St Pauls Bay på vägen.

Från Sliema tar turen cirka en timme. Det kostar 2 euro på sommaren och bussarna brukar gå tre gånger per timme.

Det finns också en buss från Valletta, och en från Bugibba, så ta reda på vilken buss som är bäst för dig. Det finns också en stor parkering för dig som hellre kör bil på Malta.