Popeye Village – besök Karl-Alfreds by

Popeye Village är en sevärdhet på norra delen av Malta. Den lilla parken ligger vackert i en turkos havsvik och erbjuder bad och roliga upptåg i Karl-Alfreds anda. Båttur och minigolf ingår i inträdet, så det är en perfekt dagsutflykt för familjen.

Popeye Village på Malta - i Karl Alfreds anda

Vad är Popeye Village?

Popeye Village ligger på Maltas nordvästkust, nära Mellieha, i en liten vik med turkost vatten. Byn byggdes upp 1980 för produktionen av musikal-filmen om Popeye, eller Karl-Alfred som vi kallar honom på svenska.

Efter inspelningen fick byn stå kvar och är idag en populär turistattraktion, framför allt för barnfamiljer. Parken har öppet året runt och även om dagens barn kanske inte har någon relation till Karl-Alfred, så kan de roa sig några timmar här ändå.

Öppettider – Popeye Village

April – Juni / September – Oktober: 9:30-17:30
Juli – Augusti: 9:30-19:00
November – Mars: 9:30-16:30

Vad kostar Popeye Village?

Priserna på Popeye Village varierar beroende på vilken tid på året du vill besöka parken. Vi har gjort en liten sammanställning av vad du kan göra i parken och priser under olika tider på året.

April – Juni / September – Oktober

Pris: Vuxna €15, Barn (3-12 år) €12, pensionärer €12

Det som ingår i avgiften är inträde till parken, olika shower, inträde till Karl-Alfreds museum och en film om själva filmproduktionen.

Under sommaren kan du också ta del av vattensporter, bad-aktiviteter, solstolar och parasoll. Dessutom ingår en båttur i viken, minigolfbana, popcorn och ett vykort. Tänk på att det oftast inte är så varmt i vattnet i april och maj.

Juli – Augusti

Pris: Vuxna €17, Barn (3-12 år) €13,50, pensionärer €13,50

Det som ingår i avgiften är inträde till parken, olika shower, inträde till Karl-Alfreds museum och en film om själva filmproduktionen. Under sommaren kan du också ta del av vattensporter, bad-aktiviteter, solstolar och parasoll.

Det finns en vattenpark i viken där lite äldre barn och ungdomliga vuxna kan roa sig. Dessutom ingår en båttur i viken, minigolfbana, popcorn och ett vykort.

November – Mars

Pris: Vuxna €11, Barn (3-12 år) €9, pensionärer €9

Under vintern kan man inte bada vid Popeye Village, så därför är priserna lägre. Men man får ändå tillgång till parken, olika shower, en filmvisning av hur man spelade in filmen, inträde till museet och minigolf. Gratis popcorn och vykort ingår också, liksom ett besök i tomtens leksaksby.

Se till att besöka Popeye Villages egen hemsida innan ni åker dit, för att ha koll på senaste nytt. Parken har till exempel Halloweenspecial och andra aktiviteter under året.