Hotell på Malta – våra tips!

Hotell på Malta – var ska man bo och hur mycket kostar det? Det är en av de vanligaste frågorna vi får. På den här sidan tipsar vi om vad du bör tänka på när du ska boka hotell på Malta.

Hotell på Malta

Att Malta är en populär destination av internationella mått märks på det rika utbudet av boenden. På ön finns allt från enkla Bed & Breakfasts och billiga hotell till riktigt fina lyxhotell från globala kedjor som Hilton, Westin och Radisson.

Prismässigt ligger hotellen på ungefär samma nivå som cityresmål i Europa. Något billigare än i Sverige, men ingen jätteskillnad. Du kan få ett trestjärnigt hotell från 600 – 1200 kronor och ett hotell med fyra eller fem stjärnor från 1000 – 5000 kronor per natt.

Att ge mer specifika prisexempel än så är svårt, eftersom priserna varierar kraftigt beroende på när du reser – och i viss mån på var på Malta hotellet ligger.

För att få en känsla för priserna är det enklast att gå direkt till vår hotellpartner Hotels.com och ange resedatum, då ser du hur läget är när just du ska resa.

» På den här sidan finns alla hotell på Malta

Frågan om vilket hotell på Malta du ska välja bör egentligen starta med att fundera över var på ön du vill bo. För även om Malta inte är stort – det är världens tionde minsta land – så finns det fördelar och nackdelar beroende på vilken ort du väljer.

Att bo inne i huvudstaden Valetta har definitivt sin charm, men du har en bit till svalkande bad om du reser dit under den varma sommarsäsongen. Få hotell inne i Valetta har pool och de hotellpooler som finns är ofta små.

Vill du ha nära till havsbad och sandstrand, då blir rekommendationen att sikta på strandorterna i norr där exempelvis Mellieha är ett populärt alternativ. Men då hamnar du en bra bit från pulsen i Valetta och det finns inte mycket att göra än att hänga på stranden.

Vårt val är därför orterna mittemellan: St Julian's och Sliema. Där finns gott om bra restauranger, ett livligt klubbliv i St Julians, och riktigt sköna klippbad. Dessutom ligger några av Maltas bästa hotell där.

Hotell på Malta – våra favoriter

Längre ned på sidan listar vi bra hotell på Malta, ort för ort. Men vi börjar med våra tre favorithotell, boenden vi alltid återvänder till och som vi mer än gärna rekommenderar.

Hilton Malta

Troligen öns allra bästa hotell. Ett Hilton kanske alltid är mer eller mindre bra, men det här är hotellet träffar verkligen rätt på alla punkter.

Placeringen är toppen. Ett lugnt läge intill havet i livliga St Julians. Åt ena sidan horisonten, åt det andra restauranger, gator och klubbar fulla av liv. Du vill säkert se mer av Malta, men du kan gott stanna i området några dagar.

Hotellet har ett stort och välskött poolområde med en enorm pool för vuxna och barn och en mer normalstor pool där barn inte är välkomna.

Nedanför poolområdet ligger hotellets strandklubb, öppen under sommaren, med två pooler till, lekplats och direktutgång till klipporna för den som vill doppa sig i havet.

Maten på Hilton Malta är fantastiskt. Oavsett vilken restaurang du väljer, vågar vi lova att du blir mer än nöjd. Rummen snyggt inredda, fräscha, och sängarna oerhört sköna.

Om du är beredd att betala lite mer för att ge resan den där guldkanten som ett extra fint hotell för med sig, då är det Hilton Malta som gäller.

»  Läs mer och boka Hilton Malta

66 Saint Pauls & Spa

Om du vill bo inne i Valettas charmiga gamla stad, finns flera riktigt bra hotellalternativ.

Vår favorit är det här lilla hotellet inrymt i ett tidigare palats från 1600-talet, med 18 läckra rum inredda i en stil som bäst kan beskrivas som piggt cityrustik.

Läget är toppen. Från hotellets tak breder Valetta ut sig framför dig. På taket finns solstolar och en liten pool där du kan doppa dig.

Servicen är i toppklass, men det allra bästa med 66 Saint Pauls & Spa är att det ofta håller riktigt bra priser i förhållande till den goda kvalitet hotellet har. Få av de lite bättre hotellen inne i Valetta är så prisvärt som det här.

» Läs mer och boka 66 Saint Pauls & Spa

Hotel Juliani

Mitt i kurvan, där vägen kröker sig runt bukten, ligger det här toppenfina hotellet med otroligt vacker utsikt över Spinola Bay (se bilden överst på sidan).

Hotel Juliani har 44 rum och du ska se till att välja ett rum med havsutsikt, även om det är lite dyrare. Bäst av allt är att boka någon av sviterna med havsutsikt, då är semesterperfektionen nära.

Dyrt, tror du? Inte så farligt ändå. Du kan få en juniorsvit med havsutsikt från cirka 2400 kronor, beroende på tid på året.

Hotellets stora behållning är takterrassen med pool, skön stämning, och obrutna vyer över Spinola Bay, havet och horisonten.

När du tröttnat på att vara inne på hotellet, ligger St Julian's goda utbud av mat, nöje och bad precis utanför dörren.

» Läs mer och boka Hotel Juliani


 

Rea på hotell på Malta – passa på!

 


 

Hotell i Valetta

La Falconeria Hotel

Boutiquehotell i perfekt cityläge, med 43 fina rum som flankerar en mysig gårdsplan, en riktigt bra restaurang och service i toppklass.

Notera att vissa rum saknar fönster. Andra rum, och sviter, har å andra sidan terrass med fin utsikt. Om du vill ha en Valettavistelse med guldkant, boka ett sådant.

» Läs mer och boka La Falconeria Hotel

Grand Hotel Excelsior

Valettas hotell är generellt sett små fastigheter med ett fåtal rum. Ofta saknar hotellen i staden pool. Excelsior Grand Hotel är undantaget.

Hotellet är en majestätisk anläggning med 428 rum som ligger strax utanför stadskärnan. Det finns pool både utomhus och inomhus och till och med en strand att bada från under sommaren.

Vill du bo i Valetta och ha tillgång till allt ett fullskalig resorthotell kan erbjuda, är det här ditt enda alternativ. Bra val för barnfamiljer.

» Läs mer och boka Grand Hotel Excelsior

Palazzo Consiglia

Vad sägs om en Valettasemester i historisk, palatsliknande miljö? Palazzo Consiglia är ett klassiskt maltesiskt townhouse som förvandlats till ett vackert litet hotell med 13 rum.

Läget mitt i Valetta är toppen, stadens sevärdheter når du till fots. Trevlig takterrass med solstolar och en liten pool att svalka sig i under sommarmånaderna.

» Läs mer och boka Palazzo Consiglia

 


 

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *