Hotell på Malta – våra tips!

Hotell på Malta – var ska man bo och hur mycket kostar det? Det är en av de vanligaste frågorna vi får. På den här sidan tipsar vi om vad du bör tänka på när du ska boka hotell på Malta och vi listar våra favoriter.

Hotell på Malta

Att Malta är en populär destination av internationella mått märks på det rika utbudet av boenden. På ön finns allt från enkla Bed & Breakfasts och billiga hotell till riktigt fina lyxhotell från globala kedjor som Hilton, Westin och Radisson.

Prismässigt ligger hotellen på ungefär samma nivå som cityresmål i Europa. Något billigare än i Sverige, men ingen jätteskillnad. Du kan få ett trestjärnigt hotell från 600 – 1200 kronor och ett hotell med fyra eller fem stjärnor från 1000 – 5000 kronor per natt.

Att ge mer specifika prisexempel än så är svårt, eftersom priserna varierar kraftigt beroende på när du reser – och i viss mån på var på Malta hotellet ligger.

För att få en känsla för priserna är det enklast att gå direkt till vår hotellpartner Hotels.com och ange resedatum, då ser du hur läget är när just du ska resa.

» På den här sidan finns alla hotell på Malta

Välj ort först – och sen hotell på Malta

Frågan om vilket hotell på Malta du ska välja bör egentligen starta med att fundera över var på ön du vill bo.

För även om Malta inte är stort – det är världens tionde minsta land – så finns det fördelar och nackdelar beroende på vilken ort du väljer.

Att bo inne i huvudstaden Valletta har definitivt sin charm, men du har en bit till svalkande bad om du reser dit under den varma sommarsäsongen. Få hotell inne i Valletta har pool och de hotellpooler som finns är ofta små.

Vill du ha nära till havsbad och sandstrand, då blir rekommendationen att sikta på strandorterna i norr där exempelvis Mellieha är ett populärt alternativ. Men då hamnar du en bra bit från pulsen i Valletta och det finns inte mycket att göra än att hänga på stranden.

Vårt val är därför orterna mittemellan: St Julian's och Sliema. Där finns gott om bra restauranger, ett livligt klubbliv i St Julians, och riktigt sköna klippbad. Dessutom ligger några av Maltas bästa hotell där.

Hotell på Malta – våra favoriter

Längre ned på sidan listar vi bra hotell på Malta, ort för ort. Men vi börjar med våra tre favorithotell, boenden vi alltid återvänder till och som vi mer än gärna rekommenderar.

Hilton Malta

Troligen öns allra bästa hotell. Ett Hilton kanske alltid är mer eller mindre bra, men det här är hotellet träffar verkligen rätt på alla punkter.

Placeringen är toppen. Ett lugnt läge intill havet i livliga St Julians. Åt ena sidan horisonten, åt det andra restauranger, gator och klubbar fulla av liv. Du vill säkert se mer av Malta, men du kan gott stanna i området några dagar.

Hotellet har ett stort och välskött poolområde med en enorm pool för vuxna och barn och en mer normalstor pool där barn inte är välkomna.

Nedanför poolområdet ligger hotellets strandklubb, öppen under sommaren, med två pooler till, lekplats och direktutgång till klipporna för den som vill doppa sig i havet.

Maten på Hilton Malta är fantastiskt. Oavsett vilken restaurang du väljer, vågar vi lova att du blir mer än nöjd. Rummen snyggt inredda, fräscha, och sängarna oerhört sköna.

Om du är beredd att betala lite mer för att ge resan den där guldkanten som ett extra fint hotell för med sig, då är det Hilton Malta som gäller.

»  Läs mer och boka Hilton Malta

66 Saint Pauls & Spa

Om du vill bo inne i Vallettas charmiga gamla stad, finns flera riktigt bra hotellalternativ.

Vår favorit är det här lilla hotellet inrymt i ett tidigare palats från 1600-talet, med 18 läckra rum inredda i en stil som bäst kan beskrivas som piggt cityrustik.

Läget är toppen. Från hotellets tak breder Valletta ut sig framför dig. På taket finns solstolar och en liten pool där du kan doppa dig.

Servicen är i toppklass, men det allra bästa med 66 Saint Pauls & Spa är att det ofta håller riktigt bra priser i förhållande till den goda kvalitet hotellet har. Få av de lite bättre hotellen inne i Valletta är så prisvärt som det här.

» Läs mer och boka 66 Saint Pauls & Spa

Hotel Juliani

Mitt i kurvan, där vägen kröker sig runt bukten, ligger det här toppenfina hotellet med otroligt vacker utsikt över Spinola Bay (se bilden överst på sidan).

Hotel Juliani har 44 rum och du ska se till att välja ett rum med havsutsikt, även om det är lite dyrare. Bäst av allt är att boka någon av sviterna med havsutsikt, då är semesterperfektionen nära.

Dyrt, tror du? Inte så farligt ändå. Du kan få en juniorsvit med havsutsikt från cirka 2400 kronor, beroende på tid på året.

Hotellets stora behållning är takterrassen med pool, skön stämning, och obrutna vyer över Spinola Bay, havet och horisonten.

När du tröttnat på att vara inne på hotellet, ligger St Julian's goda utbud av mat, nöje och bad precis utanför dörren.

» Läs mer och boka Hotel Juliani


 

Sänkta priser på hotell på Malta – passa på!

Hotell i sista minuten - Malta

 


 

Hotell i Valletta

Vill du vakna i Valletta och snabbt komma ut på gator och gränder? Då finns det flera fina hotell att välja på. Men tänk på att många är små och saknar pool.

La Falconeria Hotel

Boutiquehotell i perfekt cityläge, med 43 fina rum som flankerar en mysig gårdsplan, en riktigt bra restaurang och service i toppklass.

Notera att vissa rum saknar fönster. Andra rum, och sviter, har å andra sidan terrass med fin utsikt. Om du vill ha en Vallettavistelse med guldkant, boka ett sådant.

» Läs mer och boka La Falconeria Hotel

Grand Hotel Excelsior

Vallettas hotell är ofta små fastigheter med ett fåtal rum. Ofta saknar hotellen i staden pool. Excelsior Grand Hotel är undantaget.

Hotellet är en majestätisk anläggning med 428 rum som ligger strax utanför stadskärnan. Det finns pool både utomhus och inomhus och till och med en strand att bada från under sommaren.

Vill du bo i Valletta och ha tillgång till allt ett fullskalig resorthotell kan erbjuda, är det här ditt enda alternativ. Bra val för barnfamiljer.

» Läs mer och boka Grand Hotel Excelsior

Palazzo Consiglia

Vad sägs om en Vallettasemester i historisk, palatsliknande miljö? Palazzo Consiglia är ett klassiskt maltesiskt townhouse som förvandlats till ett vackert litet hotell med 13 rum.

Läget mitt i Valletta är toppen, stadens sevärdheter når du till fots. Trevlig takterrass med solstolar och en liten pool att svalka sig i under sommarmånaderna.

» Läs mer och boka Palazzo Consiglia

 


 

Hotell i Sliema

Att välja Sliema när du ska boka hotell på Malta, är ingen dum idé. Då bor du hyggligt nära Valletta, det går snabbt att ta sig dit med båt eller buss, och åt andra hållet har du St Julian's med pulsen och nattlivet i Paceville – och med många bra restauranger.

AX The Victoria Hotel

Snyggt, trevligt – och prisvärt. Det här fyrstjärniga hotellet med 137 rum ligger en bit från kusten, i Sliemas centrala delar, vilket troligen förklarar varför priset är så konkurrenskraftigt.

Om du inte måste bo vid vattnet, är det här ett mycket bra alternativ. Hotellet har gym, spa och två pooler, en på takterrassen på åttonde våningen och en inomhus. Så det finns möjlighet till ett dopp, trots avståndet till havet.

» Läs mer och boka AX The Victoria Hotel

The Waterfront Hotel

Ett av de bästa hotellen i Sliema – med ett strålande läge vid hamnpromenaden. Se till att få rum på en högre våning, som vetter mot havet, så kan du njuta av vacker utsikt över havet, Manoel Island och Valletta från balkongen.

Det enda som saknas här, är en utomhuspool. Men det finns en pool inomhus, och du har inte långt till badstegarna i havet när du blir sugen på ett dopp.

Hotellet har drygt 160 fräscha, nyrenoverade rum och serverar en gedigen frukost. Plus också för ett väl fungerande wifi.

» Läs mer och boka The Waterfront Hotel

Palazzo Violetta

Föredrar du charmiga, intima, små boenden framför stora hotell? Då är det här något för dig. Palazzo Violetta är ett mysigt boutiquehotell med 20 rum och en liten utomhuspool.

Väldigt trevlig personal och ett helt okej läge i Sliema, även om du får räkna med en liten promenad ner till havet.

» Läs mer och boka Palazzo Violetta


 

Sänkta priser på hotell på Malta – passa på!

Hotell i sista minuten - Malta

 


 

Hotell i St Julian's

I St Julian's finns några av Maltas absolut bästa hotell, från välkända kedjor som Hilton, Westin, Radisson och Intercontinental – och det är är här många resenärer väljer att bo. I St Julian's finns allt du behöver för en trevlig semester – med undantag för större sandstränder. Vi har redan berättat att två av våra favorithotell på Malta ligger här, Hilton Malta och Hotel Juliani, men här kommer några tips till.

Radisson Blu Resort

.

 

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *