Game of Thrones på Malta – här spelades tv-serien in

Game of Thrones har många inspelningsplatser runt om på Malta och Gozo. Om du är ett fan av tv-serien har du möjligheten att på kort tid se flera inspelningsplatser från första säsongen av GoT på Malta.

Game of Thrones Malta - inspelningsplatser

Azure Window och Daenerys bröllop

Den mest storslagna filminspelningsplatsen på Malta var definitivt den där Daenerys Targaryen gifte sig med Kahl Drogo framför Azure Window på Gozo.

Tyvärr rasade Azure Window samman i en storm i mars 2017, så om du besöker platsen idag får du tyvärr inte samma mäktiga känsla.

Men det här området på Gozo har flera andra intressanta sevärdheter och kan absolut vara värt ett besök ändå.

Fort Manoel

Utanför Gzira, i viken mellan Sliema och Valletta, ligger Manoel Island med Fort Manoel. Där utspelade sig halshuggningen av Ned Stark.

Fort Manoel brukar har öppet för besökare en söndag i månaden, men det går att promenera runt fortet alla dagar i veckan, och området är populärt bland malteserna som badplats under sommaren.

Kings Landing i Mdina

Mitt på Malta, i Mdina, har flera scener från Kings Landing spelats in. Redan vid stadsporten kan GoT-fansen känna igen sig, eftersom det också var ingången till Kings Landing.

Vid Mesquita Square hade Littlefinger sin bordell. Där blev också Ned Stark attackerad senare i säsong 1.

San Anton Palace

San Anton-palatset i centrala Malta användes för många scener under första säsongen.

Ute på gårdsplanen anlände familjen Stark till Kings Landning i episod 3, och i episod 5 jagar Arya Stark en katt i en av korridorerna.

Tyvärr är det svårt att få tillträde till lokalerna, men man kan i alla fall kika in genom grinden om man är på platsen. Då kan vi också rekommendera en promenad i vackra San Anton Garden.

Filminspelningar på Malta
– inte bara Game of Thrones

På grund av sin dramatiska natur har många fler inspelningar än Game of Thrones gjorts på Malta.

Landet har stått som värd för flera stora film-produktioner, som Gladiator, Troya och Assassin´s Creed.

Om du är i Valletta bör du besöka Upper Barrakka Gardens och gå till terrassen med utsikt över Grand Harbour.

Längst till höger på den terrassen ska det finnas en bild med beskrivningar över olika platser runt Grand Harbour där olika filminspelningar har ägt rum.