Gzira och Manoel Island – bra läge och vacker utsikt

Gzira och Manoel Island är staden och ön som ligger precis intill Sliema i viken mot Valletta. Staden erbjuder många hotell och restauranger längs med den mysiga strandpromenaden. Närheten till både Sliema och Valletta är ett stort plus.

Gzira och Manoel Island på Malta

Gzira har en fin strandpromenad

Om du inte vet var gränsen mellan Sliema och Gzira går, kommer du aldrig att kunna gissa var den ena staden slutar och den andra börjar.

Precis som så många andra städer på Malta är dessa tidigare små fiskebyar hopväxta. De är också sammanbundna av en mysig strandpromenad där du kan strosa runt och se Vallettas siluett.

Besökare som väljer att bo i Gzira gör det oftast för närheten till både Valletta och Sliema. En annan anledning kan vara att det går att hitta billigare boenden här än i Sliema, eftersom staden inte är riktigt lika central och modern som Sliema.

Hotell i Gzira

Många av de populära hotellen i området ligger längs vattnet. Närheten till havet, restaurangerna och kollektivtrafiken, tillsammans med en otrolig utsikt mot huvudstaden gör att vi absolut kan rekommendera Gzira som en bra stad att bo i på Malta.

Några av de mest populära hotellen längs strandpromenaden är Azure Hotel, The Strand Suites och Bluebay Apartments, som alla erbjuder rum med luftkonditionering och havsutsikt centralt i Gzira.

Manoel Island

Till staden Gzira hör också den stora ö som är synlig mitt i viken mellan Sliema och Valletta. Ön heter Manoel Island och har fungerat som en strategisk försvarspunkt för hela viken.

Fortet på ön byggdes under 1700-talet och brukar nu för tiden ha öppet för besökare en söndag varje månad. Fort Manoel har dessutom fungerat som inspelningsplats för Game of Thrones på Malta.

Ön är än så länge rätt så obebyggd, och ses av många lite som en oas i storstadsregionen.

Ett tips är till exempel att under sommarmånaderna promenera längst ut på ön och ta ett dopp. Platsen är vacker och inte lika överbefolkad som många andra badplatser på Malta.