Temperatur – Så varmt är det

Malta har, då landet ligger i medelhavet, en väldigt hög temperatur i jämförelse med Sverige året om och det gör att det är ett bra resmål under större delen av året. Detta betyder dock inte att det alltid är 30 grader och solsken på de maltesiska öarna utan det kan likt överallt annars både regna, storma och vara blåsigt. Något som kan vara bra att tänka på när man planerar sin resa, framförallt om det är under vintern eller början av våren. För även om Malta generellt sett har en väldigt hög temperatur i jämförelse med Sverige så betyder det inte att man alltid kan sola och bada.

Temperaturen på Malta ligger under ett år på mellan 10 och 40 grader men skiftar väldigt mycket under vissa perioder av året. Framförallt är det vintern där det kan vara väldigt kallt, då det ofta både blåser och regnar under perioder.

Under de perioder då det både regnar och är blåsigt kan man även som följd av den höga luftfuktigheten uppleva att det är kallare än vad det egentligen är. Framförallt då den höga luftfuktigheten helt enkelt gör att det känns kallare och därför ska man aldrig jämföra hur temperaturen känns i Sverige och tro att det upplevs på samma sätt på Malta.

Temperaturer under våren på Malta

När man befinner sig på Malta under våren får man räkna med att det kan vara kallt, blåsigt och regnigt under perioder. Det betyder dock inte att det inte kommer att finnas någon sol utan istället kan man räkna med att det kan vara relativt varmt om man har turen på sin sida.

Vanliga temperaturer under våren på Malta brukar ligga på mellan 10 och 20 grader. Det skiljer sig dock väldigt mycket från dag till dag då det inte är lika stabilt väder som det är under sommaren. Framförallt är det början av våren som kan upplevas som extra blåsig och kall.

Temperaturer under sommaren på Malta

När man befinner sig på Malta under sommaren så kan man räkna med att inte se ett enda mål på himlen och det regnar i princip aldrig. Temperaturer under sommaren brukar ligga på mellan 20 och 40 grader där augusti är den varmaste månaden på Malta.

Temperaturer under hösten på Malta

Under hösten kan det fortfarande vara väldigt varmt på Malta och temperaturerna kan nå över 30 grader beroende på om det är i början eller slutet av hösten som man befinner sig på Malta. Det kan regna en del, dock framförallt i slutet av hösten och enstaka stormar kan förekomma.

För många är det dock under hösten som man kan uppleva de perfekta temperaturerna för att både kunna sola och bada men samtidigt kunna göra andra saker också.

Temperaturer under vintern på Malta

Vintern på Malta är relativt kall med temperaturer på mellan 10 och 15 grader, det kan dock bli så varmt som över 20 grader. Under vintern regnar det en massa och det är på många sätt den allra blötaste årstiden på Malta.