Hitta ditt boende på Malta

Booking.com

För den som planerar att åka till Malta på semester så finns det likt alla andra länder runt omkring i världen flera olika alternativ av boende på Malta. Som med alla andra länder så finns det dessutom stora skillnader när det gäller vart någonstans man bor och dessutom så skiljer det sig beroende på vilket boende man har valt. Alla alternativ som finns när det gäller boende på Malta har sina för- och nackdelar som kan göra semestern till precis det man vill eller så kan man känna att det inte alls var det man hade tänkt sig.

När man letar efter boende på Malta så finns det en del saker man bör tänka på, först och främst bör man välja ut vilken budget man har tänkt sig. Något som kan vara bra att känna till är att alla typer av boende på Malta är relativt billiga i jämförelse med priserna som man annars kan vara van vid om man är bosatt i Sverige. Alltifrån hotell till vandrarhem finns och man ska välja det boendet som passar efter både ens budget men som även passar in på den typen av semester man tänkt sig att man ska ha. Något som faktiskt kan avgöra om man trivs med att semestra på Malta eller inte.

Olika alternativ av boende på Malta

När man letar efter boende så bör man känna till att det finns en mängd olika varianter av boende på Malta och de vanliga är såklart hotell och vandrarhem. Det finns även gästhem, bed & breakfast men även lägenheter och hus man kan hyra in sig på eller hyra en hel lägenhet eller ett helt hus. Det som avgör vad man tänkt sig är både budgeten man har, hur många som ska åka och i vilket område man vill bo någonstans.

Man bör komma ihåg att områdena som är mest populära också är betydligt dyrare än om man väljer ett område som inte alls är lika vanligt att bo i när man besöker Malta. Väljer man att bo någonstans där det inte finns speciellt många turister så kommer man även att märka att priserna är betydligt lägre men det kommer även att påverka ens möjligheter att åka runt på ön då det inte alltid är enkelt att ta sig till stränderna på den norra delen av ön om man är bosatt på den södra delen av Malta.

Man får inte heller glömma bort att det finns flera öar att välja mellan och Gozo kan vara ett billigare alternativ än att bo på själva huvudön Malta. Det man dock får tänka på är att Gozo framförallt är för den som vill kunna njuta av tystnaden och lugnet men som inte räknar med att det finns en massa affärer och annat att göra i området där man bor. Om man väljer att bo på Gozo måste man även komma ihåg att det kan göra det svårare att besöka en del saker och ting på huvudön medans det omvända inte alls gäller då man kan se det mesta som finns på Gozo under en heldag.

Hotell på Malta

Det vanligaste när man åker på semester är att man bor på hotell och det finns gott om sådana i alla olika prisklasser man kan tänka sig. Oavsett när man åker till Malta så brukar det alltid finnas rum lediga men det är bra om man bokar i god tid för att verkligen få det hotellet man faktiskt hade tänkt sig. Annars finns risken att man inte alls får en lika bra semester som man annars hade hoppats på då alla de riktigt bra hotellen är fullbokade om man väntar för länge.

Prisklasserna beror till stor del på vart någonstans man bor och hur nära till vattnet eller till stränderna som finns på ön. Här måste man själv avgöra vad man tycker är lämpligt och vad som verkligen passar för en själv. Om man väljer att vänta in till sista minuten så kan det istället bli mycket dyrare än om man faktiskt hade bokat i god tid.

Vandrarhem och bed & breakfast

För den som istället vill njuta av Malta men som kanske inte har en tillräckligt hög budget för att kunna bo på hotell så finns det både vandrarhem och traditionella bed & breakfasts runtomkring på ön som kan passa och göra det till en trevlig vistelse. Det finns alternativ att välja över hela huvudön men även på Gozo och det kan vara ett trevligt alternativ för den som helt enkelt inte vill spendera en massa pengar eller som framförallt vill kunna njuta av sommaren på Malta och inte spendera en massa tid på sitt rum.

Det man däremot måste tänka på när man bokar detta är att se om det finns en AC eller om det enbart är fläktar på rummet. Man får inte glömma bort att det blir väldigt varmt på Malta under sommaren och det kan bli så varmt som över 40 grader i skuggan. Därför är det viktigt att man tänker på det när man bokar boende på Malta.

Hyra lägenhet eller hus på Malta

Om man vill kunna hyra mer än ett rum så är det att rekommendera att man antingen bokar in en lägenhet eller ett helt hus. Detta blir oftast mycket billigare om man åker flera stycken än att exempelvis bo på ett hotell som kan kosta väldigt mycket pengar om man är många.

Man får då även ett större utrymme att vistas på och nästan alla lägenheter har en balkong eller terrass som man kan sitta på under sommarkvällarna. Här är det dock viktigt att man ser till att man ser vilka regler som finns för användande av AC och hur mycket el man får använda. Det kan nämligen finnas gränser för detta om man väljer att hyra en lägenhet eller ett hus då elpriserna på Malta är relativt höga i jämförelse.

Den största fördelen är dock att man får se hur lokalbefolkningen har det och man kan dessutom lära känna människor i omgivningen på ett annat sätt om man hyr en lägenhet eller ett hur mot om man bara bor på hotell.